Back to nature

 Als je blij wordt van de eerste zonnestralen in huis dan weet je dat de lente er aan zit te komen! Om de lente te vieren kun je de natuur ook een plekje in huis geven. Bij de lente denk ik altijd aan bloemen,

frisse kleurtjes en lekker schuiven met meubels in huis. Nu is de tijd om winterse stoffen door zomerse varianten te vervangen! Luchtig linnen of katoen in lichte frisse kleurtjes. Met natuurlijke materialen en lichte kleuren weer nieuwe hoekjes in huis stijlen, heerlijk!

Natuurlijke materialen 

Met rotan, bamboe en rieten meubels en accessoires is je interieur helemaal back to nature! Hiermee haal je het buiten gevoel naar binnen. Combineer natuurlijke materialen met zachte naturel tinten en mooie linnen stoffen. En wat denk je van de kleur groen! Als je het mij vraagt: met de kleur groen krijgt je huis pas echt een stoere natuurlijke touch!

Groen is één van de kleuren die we op dit moment veel zien in interieurs. Van donkergroen, grasgroen tot zacht mintgroen. Het mooie van groen in huis is dat het heel veel rust geeft. Groen is de kleur van de natuur, zorgt voor harmonie en kan je heel goed combineren, zelfs met planten!

Groen in meubels en planten

Om een stoere en natuurlijke inrichting te maken met groen kan je de mooie groene stoel van Medusa in je interieur stijlen. Deze stoel heeft een prachtige zachte stof en de kleur is te combineren met bijvoorbeeld materialen van hout en lichte kleuren! Als je groene meubels, of een groene muurkleur wilt combineren met planten kijk dan wel goed naar de kleur groen. Het groen van de muur en het groen van de planten moet niet te veel overeenkomen met elkaar want dan valt de kleur tegen elkaar weg!

Medusa groen

Bij een lichte frisse muur kleur kun je bijvoorbeeld een stoere houten plantenbak stylen. Deze kun je mooi voorzien van tropische kamerplanten zoals bijvoorbeeld een Monstera plant, de papyrus plant, of een palmsoort. Om je plantenbak nog meer sfeer te geven kun je er ook een mooie plantenhoek van maken, met allemaal leuke krukjes. Stijl verschillende planten op die krukjes en je maakt er, gecombineerd met de houten plantenbak, een mooi sfeervol geheel van!

Plantenbank Faab

Materialen en texturen

Mix er lekker op los met kleuren en materialen. Zo kun je ook een groen vloerkleed stylen op een betonlook vloer, of op een houten vloer. Fijn als je de kleur van je vloerkleed combineert met dezelfde kleur in je plaid die op de bank ligt of je kussens! Durf je een beetje out of the box te gaan dan kun je ook behang met prints kiezen, of prints in je kussens op de bank!

Vloerkleed Madel

Om je woonkamer nog wat extra's te geven, kun je takken uit de natuur die nu in bloei gaan komen ook in een mooie vaas op tafel zetten! Kortom combineer mooie materialen met natuurlijke kleuren en gebruik planten in je interieur. Genoeg om mee aan de slag te gaan!

Vind je het leuk om meer inspiratie op te doen, lees dan onze blog over een wandkast in je interieur

Veel succes met het decoreren van je huis